Koulutukset ja kurssit


Viinikoulutukset

Viinikoulutukset sopivat illanistujaisiin, juhliin tai vaikka pikkujoulujen ohjelmaksi. Ajallisesti koulutukset voidaan sovittaa muuhun ohjelmaanne.

Koulutus sisältää opetusmateriaalit ja 3x45min. luennot joiden ohessa tastingit sekä juomien valinnat. Koulutus asiakkaan valitsemissa tiloissa. Asiakas hankkii juomat sekä tilaisuuden lasit ja astiat. Koulutuksen hinta 26e /hlö. Max 20 henkilöä. Koulutuksen minimiveloitus 260e/ryhmä.

Erinomaisia koulutuksiin sopivia tiloja esimerkiksi Savion Hovi ja Villa Vekkula-Juhla- ja tilauspalvelu Lindemann Oy. www.savionhovi.fi. Koulutukseen mahdollisuus yhdistää esimerkiksi sauna ja illallinen.

Viini I

Tutustumme viinin valmistukseen, erilaisiin rypäleisiin ja viinityyppeihin. Harjoittelemme viinin tunnistamista ja kuvailemista. Maistelemme erilaisia viinejä ja opettelemme perustuoksuja. Opettelemme ostamaan, säilyttämään, kuljettamaan ja avaamaan sekä viinipulloja että kuohuviini/shampanjapulloja.

Viini II

Uuden ja vanhan maailman viinit vertailussa. Tutustumme perinteisiin valmistusmenetelmiin sekä uudistuotantoon. Maistelemme yhden rypäleen viinejä sekä vertailemme makuja sekoitusviineihin. Kuvailemme viinejä omin sanoin. Opettelemme yhdistämään viinejä aterioihin sekä valitsemaan erilaisiin tilaisuuksiin sopivia viinejä.

Viini III / kuohuviinit ja shampanjat

Kuohuviinejä eri maista sekä perinteistä shampanjaa maistelussa. Harjoittelemme viinin valintaa ja tarjoilua. Opimme tunnistamaan erilaisia makuyhdistelmiä viineistä. Tutustumme erilaisiin tapoihin valmistaa kuohuviiniä ja paneudumme maantieteellisiin makueroihin sekä erilaisiin kuohuviinin valmistuksessa käytettäviin rypälesekoituksiin.

Viiniä ja ruokaa

Ruuan ja viinin liitto. Valitsemme erilaisiin menuvaihtoehtoihin sopivat viinit ja keskustelemme miten valita oikeat juomat ruokatarjoilulle. Mahdollisuus ruuanvalmistukseen, kattamisen harjoitteluun sekä ruokailuun yhdessä. Pienimuotoisia tapatietoharjoituksia ruokailun yhteydessä.

Etiketti- ja tapatietokoulutukset

Kuinka käyttäydyn esimerkiksi juhla- ja cocktailtilaisuuksissa, akateemisissa juhlallisuuksissa, illallispöydässä, kutsuttuna vieraana, isäntänä tai emäntänä. Opastusta erilaisten ruokailujen toteuttamisessa ja nauttimisessa. Kuinka pukeudutaan ja mitä lahjaksi. Mahdollisuus valita suomalainen tai kansainvälinen etikettikoulutus. Aikataulu ja hinta sopimuksen mukaan.

Yrtti- ja maustekoulutukset

Tutustumme kotimaisiin kauppayrtteihin ja SantaMarian mausteisiin. Koulutuksen kesto 6h. Aikataulu ja hinta sopimuksen mukaan. Koulutukseen voidaan liittää ruuanvalmistuskurssi. Ruokien valmistuksen aikana opimme käyttämään eri yrttejä oikein ja taloudellisesti.

OTA YHTEYTTÄ

parhaatpidot@gmail.com
Markku Meriläinen
Puh. 041-5775 474

Yhteydenottolomake